Privat e-ID

Din sikreste personlige, digitale legitimasjon

Slik fungerer det...

1. Bestill

Bestill din e-ID via bestillingsskjemaet.

2. Betal

Betal med ditt bankkort.

3. Hent

På Posten eller hos oss på Lysaker.

Digital legitimasjon

Bruksområder

Bruk din digitale legitimasjon i over 1500 offentlige norske tjenester via ID-porten, for eksempel: 

Skatteetaten

Sjekk skattemeldingen, endre skattekort m.m.

NAV

Sjekk opplysninger om trygd, foreldrepenger, pensjon m.m.

resepter

Hent ut digitale resepter på helsenorge.no

Lånekassen

Søk om eller administrer lån hos Lånekassen

Trust1Connector

Bruker du din e-ID til å logge på offentlige sider via ID-porten? Da trenger du kanskje Trust1Connector, et programtillegg (plugin) som du kan laste ned gratis.

Ofte stilte spørsmål

En stadig større del av offentlige tjenester fra stat, fylke og kommune befinner seg helt eller delvis på nett. En elektronisk ID bekrefter at du er den du gir deg ut for å være, og er i dag nødvendig for å få tilgang til disse tjenestene.

Commfides er en av fire norske tilbydere av e-ID, og leverer en personlig elektronisk ID på høyeste sikkerhetsnivå som blant annet gir tilgang til helsetjenester.

Commfides Privat e-ID lagres på en USB-pinne som settes i datamaskinen. Når du skal logge deg på offentlige tjenester gjennom ID-porten, får du spørsmål om påloggingsmetode. Med Commfides’ løsning trenger du bare å taste inn PIN-koden din for å logge inn.

Teknisk sett er Privat e-ID et digitalt sertifikat, en datafil som inneholder personlig informasjon og en bekreftelse av din identitet. Legitimasjonsprosessen, som blant annet innebærer kontroll av pass, er viktig fordi den er grunnlaget for denne bekreftelsen.

Identitetstyveri er et økende samfunnsproblem. Om svindlere får tilgang til din digitale identitet kan det i verste fall føre til at bankkontoen din blir tømt, eller at sensitive personopplysninger kommer på avveie.

En Commfides e-ID kan brukes til pålogging i alle offentlige tjenester, men ikke til å logge inn i banken. ID-tyveri blir dermed mindre attraktivt, og både pengene og personopplysningene dine er sikrere. ID-porten gir tilgang til over 1000 offentlige tjenester.

Commfides e-ID gjør det enkelt å logge seg inn på offentlige tjenester på nett via ID-porten. Noen av de mest populære tjenestene er Altinn, Skatteetaten, NAV, Lånekassen, Mine resepter, Samordnet opptak, Legemiddelverket og en rekke kommuneportaler. 

Du kan blant annet bruke e-ID til å levere selvangivelsen, bytte fastlege, søke barnehageplass, skifte adresse eller søke studielån. Commfides Privat e-ID gir tilgang til offentlige tjenester på alle sikkerhetsnivåer. Privat e-ID kan også brukes til digital signering.

Du bestiller din elektroniske ID på vårt Bestillingsskjema for Commfides Privat e-ID. For å legge inn bestilling må du oppgi et norsk personnummer eller D-nummer.

Din e-ID utleveres på et smartkort. Du kan hente den i Commfides’ kontorer på Lysaker eller få den tilsendt med Postens PUM-tjeneste til postkontoret som er knyttet til din folkeregistrerte adresse. Du må uansett vise frem gyldig pass eller nasjonalt ID-kort ved henting.

Commfides Privat e-ID kan bestilles av alle med et norsk personnummer eller et aktivt D-nummer.

Skroll til toppen